Cilat mendime e endrrime duhet larguar sa me pare nga vetevetja

Duhet klasifikuar mendimet dhe endrrimet tona qe e meritojn talljen dhe qe e meritojne respektin e admirimin e tyre. Kur e them kete, jam i bindur plotesisht se vertet duhet klasifikuar llojin e mendimeve dhe endrrimeve tona, te cilat duhet respektuar e te cilat nuk duhet respektuar, sepse mendojn e endrrojne edhe kriminelet per te ber vepra te keqija, mendojn dhe endrrojn politikanet per te rregulluyar interesat e veta personale ne dem te interesave kombetare, mendojn dhe enderrojne dhunuesit se si duhet dhunuar tjeret, trafikusit se si me i trafikuar qenjet njerezor, trafikuesit e substancave narkotike, genjeshtaret per ti genjyer tjeret per interesat e veta, mendojne e enderrojne edhe ata qe po i hapin shtepite publike, ne dem te qeshtjes morale e kombetare dhe mendime e endrrime tjera te mbrapshta. Te gjitha keto mendime e endrrime e meritojn nje urrejtje personale, familjare dhe kombetare.
Nese ne nuk deshirojm te mbizotrohemi me mendime e endrrime kriminale, egoiste, dhunuese, trafikuese, genjeshtare, prostitucionale e mendime tjera te mbrapshta qe shkojn ne dem te tjereve, besa ne fund te fundit edhe ne dem te atyre qe merren me kete kategori mendimesh e enderrimesh, duhet larguar sa me pare e sa me large prej ketyre mendimeve e enderrimeve te mbrapshta, duke u diferencuar prej tyre dhe duke i zavendesuar ato me mendime e enderrime qe u perkasin virtyteve me te larta njerezore e kombetare.
Nuk ka pasuri me te madhe per individin, per familjen dhe per kombin, kur paisen njerezit me mendime e enderrime fisnike njerezore, te ndershme, te drejta, humane, liridashese, respektuese, tolerante, bashkpunuese, mendime te sakrifices per atedhe, mendime per mbrojtje te tij, mendime per zhvillim e perparim te tij, mendime e endrrime qe tu ndihmojm tjereve, mendime e endrrime qe te fiitojm dituri sa me te medha e sa me te gjithanshme ne nivel personal. familjar e ne nivel kombetar.
E ter kjo qe e thash me larte, nuk duhet lene vetem ne nivel te mendimeve, endrrimeve dhe deshirave tone, por duhet zbatuar sa me shume ne praktiken tone personale, fimiljare e kombetare, permes sjelljeve e veprimeve tona, drejte qellimeve me fisnike,me humane, me njerezore e me kombetare gjate te jetuarit tone.
Lexuesi im i dashur mos u merr me mendime e enderrime te mbrapshta, por merru me ato mendime e enderrime fisnike njerezor, te ndershme, te drejta, humane, liridashese,respektuese,tolerante, bashkepunuese, sakrifices per atedhe e mbrojtjes per te, mendime e endrrime per zhvillim personal, familjar e kombetar. Te gjitha keto mos te mbesin ne nivel deshirash, por te zbatohen me force permes sjelljeve e veprimeve tona ne praktike.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje