Disa pakurrizor shqipfolës po e arsyetojnë padrejtësin europiane ndaj shqiptarëve mbi baza fetare

18. 08. 2023

Europerëndimorët ishin të padrejtë ndaj shqiptarëve dhe parardhësve tanë arbëror e ilir, edhe kurë ishim pagan me besim fetar, edhe kurë na imponuan krishterimin katolik e ortodoks, edhe pasi nau imponua besimi musliman e deri në ditët e sotit, padrejtësitë e saj nuk kanë të ndalur, për interesat e veta strategjike në aleancë me fuqitë tjera, në dëm të qështjes sonë kombtare e në dëm të tokave tona! Kush e mendon dryshe këtë qështje, mendoi se e ka gabim.

Disa pyetje drejtuar publikut që shërbejnë për të ndriquar shkaqet e padrejtësive që naj ka bërë europa neve shqiptarëve dhe paraardhësve tanë arbëror e Ilir:

Kurë u pushtue Iliria nga Latino-romakët dhe Heleno-bizantinët, ishim me besim fetar pagan, katolik, ortodoks apo musliman? Kush e pushtoi Ilirinë, aziatikët apo europerëndimorët, në cilin shekull e në cilin vit? Sa shekuj pas pushtimit të Ilirisë u legalizua krishterimi dhe sa na mbajtën të pushtuar perëndimoret e sa aziatikët? Pse perëndimoret i ndajtën shqiptarët në krishten katolik e në krishten ortodoks e pse turqit imponuan fenë e vetë? Trojet shqiptare i coptuan europianët apo aziatikët?

Kongresi i Berlinit ishte në Europë apo në Azi, që i coptoi trojet shqiptare sipas diktatit të Rusisë, me i shpërblyer ardhacakët sllavo-grek me tokat e shqiptarëve? Paqa e Shen Stefanit ishte në Europë apo në Azi, që vazhdoi po ashtu me coptimin e tokave shqiptare në favor të ardhacakëve sllavo-grekë? Paqa e Varsajës ku ishte, në Europë apo në Azi, e cila vazhdoi me coptimin e tokave shqiptare në favor të ardhacakëve sllavo-grek? Konferenca e Londrës ishte europiane apo aziatike, që vazhdoi me coptimin e tokave shqiptare, për ti shpërblyer ardhacakët sllavo-grekë me tokat tona?

Sot Euro-Amerika po ia mbanë krahun Serbisë apo Kosovës, edhe pse e kanë të kjartë se është bërë gjenocid sistematik ndaj paraardhësve tanë Ilir, arbror dhe naj shqiptarëve pasardhës të tyre që 20 shekuj me radhë nga fqinjët tanë pushtues, të shpërblyer me tokat tona nga Europa dhe nga Perandoria pushtuse turko-aziatikët? Shqiptarëve ua kanë thyer boshtin kurrizor dhe i kanë lënë pa kurriz si butak e shpuzor, përmes imponimit të frakcioneve fetare dhe përmes dhunës politike nga pushtusit tanë latino-romak, heleno-bizantin, turko-aziatik dhe nga sllavët orodoks!

Kush e koncepton tragjedinë e shqiptarëve në tjetër këndëvështrim, sidomos nga këndëvshtrimi fetar, sipas mendimit tim e ka tërsisht gabim! I juaj mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje