Çfarë thonë veshët per tiparet e temperamentit, karakterit dhe per personalitetin e njerzve

Mund te nxjerrim te dhena domethenese per boten e brendeshme shpirterore, intelektuale, emocionale, sociale, humane e kombtare dhe per tiparet e karakterit, temperamentit dhe personalitetit te njeriut permes formes, madhesise dhe pozites se vesheve te personit.                                                            “Veshi me lob te sheshte e te perkulur nga faqja i cili formon nje kend te drejte me faqen, tregon nje shpirte elegant me prirje optimiste, miredashes e pajtues, bindur ndaj komandes se tjeterkujt. Veshi me lob te rrumbullaket e te shkurte, tregon nje temperamente te ekuilibruar qe e zotron veten edhe ne raste te veshtira te jetes, eshte i vendosur ne vendimarrje dhe u shkon deri ne fund vendimeve te veta, ka nje simpatij te veçant per çdo pune, imagjinon plane dhe projekte si bartese te veprimeve. Veshi me lob te forte e mishtor tregon inteligjence mediokre, prirje per tu dorzuar, kerkon zgjidhje te lehta per ndodhite e tije dhe knaqet ne çdo rast me veteveten. E bezdisin edhe personat më te dashur kur smuhen. Veshi i shkurt me buzen e forte e me ane te vockla te palosura tregon druajtje e shqetesime te vazhdushme, shpirtvogelsi e zhvullnet te lindur qe e pengon personin ne çdo veprim a kunderveprim, me nje fjale i mungojne mjetet e pershtatshme te mbrojtjes. Veshi i shkeputur nga kafka apo pak sa i larguar nga ajo, tregon nje shej teper te turbullt qe pengon te nxjerresh nje gjykim te qarte e te sigurt rreth personit qe posedon vesh te tille. Eshte nje tip veshi qe mund ta gjesh tek personat inteligjent, e thjeshte dhe te personat e nderuar dhe tek personat më te kqij. Te njerzit kriminel e te kqij, perhere gjendet veshi me lob te shkeputur nga kafka. Veshi me buze te trasha e te palosura manifeston temperamentin sensual epshor me nje instikt brutal e vullnet urdherues e tipare te egoistit, te vullgarit, grykesit qe jeton vetem per te ngren dhe eshte avanturier i guximshem. Veshi me llape delikate ka te dhena te rralla miresie, inteligjence, shpirt te qete, te kthjellte e bujar, njeri metodik, me deshire per tu bere nenpunes, njeri me tipin më te mire te veshit, i kushtohet afarizmit, perpiqet ta realizoi çdo lloj pune me sukses ku çdo lloj perpjekje e tij do ti buzqesh suksesi. Veshi me buze te perkulura. Si te mbizotrojne buza o gavra e veshit, do te mbizotroi tek individi inteligjenca o ndjeshmeria. Ky eshte nje tip veshi qe gjendet shpesh ndermjet njerzve me inteligjence te jashtzakonshme, me aftesi pune te shkelqyshme dhe karakterizon pjesen më te madhe te muzikanteve”. H. G. Watson

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje