Bashibuzuket, kupuket dhe rrugaqet nuk kane asgje te perbashket me njerezoren

Kategoria e bashibuzukeve, kupukeve dhe rrugaqeve, motiv kryesor e kane te shkelin mbi rregullat e krijuara njerezore humanitare, morale, intelektuale, profesionale, institucionale dhe fetare. Kjo kategori njerezish eshte e prirur te mos i perfillin fare rregullat qe jane koduar nga ana e shoqerise. Shfrytezojne e shkaterrojne çdo gje qe u vije per duarsh edhe pse shkelin mbi ligjin dhe kushtetuten e shtetit me dy kembet. Bashibuzuket, kupuket dhe rrugaqet vjedhin, mashtrojne, turperojne, dhunojne, vrasin dhe çdo krim jane te gatshem ta bejne per interesa te veta dhe per vetite e tyre tekanjoze.
Kategoria njerezore jane ata te cilet me asnje çmim nuk i bejne sjelljet e bashibuzukeve, kupukeve dhe rrugaqeve. Kjo kategori njerezish eshte e paisur me nje force te paster shpirterore e edukative, me karakter te mire e te forte, me nje personalitet te ngritur e vizionar dhe me nje potencial te madh, qe qone drejte sjelljeve te mira njerezore, morale, humanitare, intelektuale, profesionale, politike, fetare dhe kombtare. Po ashtu kjo kategori e njerezve te mire posedojne virtytin e dashurise per atedhe, per liri, per unitet, per bashkim te trojeve, per drejtesi, per respekt ndaj gjakut te deshmoreve e amanetit te tyre, per respekt te atyre qe e japin kontributin e vete kombetare e profesional. Posedojne virtyte te larta humane e sociale. Jane te gatshem tu dalin ne ndihme tjereve, te sakrifikojne per tjeret dhe per interersa kombetare. Interesat e veta personale nuk i realizojne me asnje kusht e me asnje çmim, ne dem te ineresave te tjreve apo ne dem te interesave kombetare.
Lexuesi im i dashur, ne nderin tone individual, familjar e kombetare eshte qe te behemi njerez te virtytshem, e jo kurr njerez mekatar, bashibuzuk, kupuk e rrugaqe, sepse mekatet, bashibuzukllekun, kupukhanen e rrugaqllakun heret ose vone do ti paguajm shtrejt si individ, si familje edhe si komb. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje