Baba i keqe apo i mire i veprimeve tone eshte menyra e marrjes se vendimit per te vepruar gjate jetes

Niveli i te jetuarit para dhjete e ma shume viteve, niveli i te jetuarit sot dhe niveli i te jetuari pas dhjete e ma shume viteve, eshte menyra e marrjes se vendmeve per te vepruar gjate jetes. Njerezit qe nuk marrin vendime per te vepruar dhe nuk perkujdesen se çfar vendimi marrin, i presin befasi te shumta gjate jetes. Te mos veprosh apo te mos marrish vendime, ke pajtuar te mbyllesh ne kafazin tende hermetik dhe te pajtojsh , me dashje apo pa te, me dije apo pa te, me ato se çfare te sjelle jeta, duke perjetuar emocine te ndryshme ndrydhese e fatale dhe duke perjetuar humbje te shpreses, vullnetit dhe dashurise per jeten. Vendime e veprime te ndryshme prodhojne po ashtu rezultate te ndryshme, sepse secili veprim dhe vendim i yni eshte nje shkak i vene ne levizje dhe pasoje, qe na qone ne nje drejtim te caktuar, per fatin e mire apo jo,I cili gjendet ne duar tona. Nese deshirojme ta drejtojme jeten tone personale, ma pare duhet ta marrim kontrollin sistematik, mbi veprimet tona, dhe mbi menyren e marrjes se vendimeve gjate jetes. Çdo gje qe na ndoshe gjate jetse , eshte pasoj e veprimeve tona dhe menyres se si marrim vendime per te vepruar. Ajo qe e percaktone fatin tone, nuk jane rrerthanat, mes te cilavce jetojme, por vedimet qe i marrim dhe veprimet qe i bejme gjate jetes. Ka plotesisht shembuj njerezish, qer kane poseduar privilegje te medha ne pasuri,nga familja, nga pushteti dhe rrethana te ndryshme qe e karakterizojne nje gjendje aspak njerezore dhe ne fund e kan humbur tersisht,per shka te sjelljev e veprimeve te tiyre te pa matura.Ka edhe njerez qe nuk kane poseduar kurrfar privilegjesh ne pasuri, ne kariere, por i kane arrite gjitha te mirat e kesaje jete, nen perkujdesin e duhur te veprimeve dhe marrjes se vendimeve te veta personale. Lexusi im i dashur, kujdese me sjelljet dhe me vendimet tuaja personale qe i marrish gjate jetes, sepse menyren e te jetuarit, do ta kesh sipas vendimeve tuaja qe i mere gjete jetes. I juaj, mesusi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje