Arroganca dhe arrivizmi po deperton ne pjeset e ndryshme te jetes sone

Ka apo nuk ka arrogance dhe arrivizem ne fushen politike, intelektuale dhe fetare, e gjetiu ne jete? Gjithnje e me shume po depertone sjellja arrogante dhe arriviste ne mesin tone kombetar. Me arrogance nenkuptohet sjellja e vrazhde, e pakulturuar, e shemtuar dhe qendrimi perbuzes e mosperfilles kunder tjereve dhe kunder kombit ne pergjithesi, duke trajtuar me mendjemadhesi e sharllatanizem, krejtesisht  ne menyre fyese, perbuzese, urrejtese e perqmuese kombin dhe tjeret, per interesa personale. Me arrivizem kuptojme sjelljet e atyre qe e kane synim te ecin  perpara, pa i zgjedhur mjetet e duhura njerezore, qe te arrijne sukses ne karieren profesionale, politike, fetare, ekonomike, edhe pse nuk e meritojne fare ate arritje, sepse arrivistet arritjet e tyre i bejne permes menyrave ma te ulta, ma te shemtuara dhe ma te pandershme njerezore.                                                                                                                                                                                                                                                     Arroganca dhe arrivizmi politik, fetare dhe intelektual, eshte pengese e madhe tek ne shqiptaret, qe ti zgjidhim problemet tona te shumta kombetare, familjare e personale.
Lexuesi im i dashur, po nuk u ndeshkuan arrogantet dhe arrivitet nga populli, ata nuk kane te ndalur me arrogancen dhe arrivizmin e tyre, duke i ndeshkuar tjeret me veset e veta  te ulta e te shemtuara shpirterore. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje