Është parim i njerzishëm përpjekja për tu bërë njerzë

5. 10. 2022
Nëse nuk përpiqemi sistematikisht gjatë gjithë jetës të bëhemi njerëz të dijshëm, të ndershëm, human, social, të moralshëm, kombetar, guximtar, atdhetar, punëtor, besimtar në Zot, do të bëhemi gazi i botës, duke devalvuar nderin, dijen, humanizmin, solidaritetin, etikën, kombin, atdheun, lirinë, vetëvetën, familjen dhe mbarë shoqërinë të cilës i takojmë.
Është në nderin tonë përsonal, profesional, familjar, institucional, shtetnor e kombëtar, të mos bëhemi gazi i botës për nga padituria, pandershmëria, përtacia, duke ia lejuar vetit të ngrisin kokë në trupin, shpirtin e në mendjen tonë dukuritë më negative, që na e shëmtojnë pamjen njerëzore duke na veshë me rrobat e panjerzishmërisë dhe djallëzisë.
Në gjiun e panjerzishmërisë gjejnë hapsirë të rrisin shtatin e tyre e të ngrisin kokë djallëzia, lakmia agresive dhe e pasocializuar, korrupcioni rrënues, nepotizmi i pakontrolluar, krimi i organizuar, anti humanizmi, antisolidariteti, amoraliteti, pabesia, tradhtia, urrejtja, xhelozia, shkurtpamsia, inati, përqarja mes veti dhe vëllavrasja.
Mjerë për ata që u zë vëndë në trupin, shpirtin dhe në mendjen e tyre djalli e djallëzitë, që ua verbojnë jetën duke i rrebeluar kundër të njerzishmës, të cilës i shpallin luftë djajshë, për ti realizuar interesat e veta djallëzore në dëm të interesave njerzore, kombtare, institucionale e shtetnore!| I juaj mësuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje