Simbolet e kulturave të nryshme religjioze nuk duhet të kenë vëndë në shkollat laike të shqiptareve

15. 08. 2022
Komentues, vënia gishtin kokës dhe kuptoni atë që e kam thënë, me dhembje e befasi të madhe shpirtërore, në shkrimin e djeshëm që nuk u mbushëm mendë, edhe pas 2000 viteve pushtim, duke i keqpërdor fetë, që naj lanë peshkesh pushtusit tanë, në dëmë të untetit tonë kombtar, kundër njëri tjetrit, duke urrejtur e duke fyer njëri tjetrin mbi baza fetare, dhe duke i sjellë dëm zhvillimit e përparimit, edukimit e arsimit tonë kombtarë, për ti favorizuar doket, zakonet e kulturën e ish pushtusëve tanë!
Kishat katolik, ortodokse dhe gjamijat islamike, naj kanë lënë peshkesh pushtusit tanë latino-romak, greko-bizantin dhe turko-aziatik. Ky fakt i pamohushem nuk ka vëndë për dyshim dhe nuk është mirë të humbim kohë për sqarime. Pushtusit në fjalë, sllavëve dhe grekëve ua kanë dhënë mundësinë të manipulojnë me shqiptarët përmes këtyre kulteve dhe objekteve fetare, ku Serbia me ndihmen e Rusisë dhe Greqia me ndihmëen e Europës, kanë abuzuar me këto kulte e objekte fetare, shekuj me radhë duke i përqarë shqiptarët mes veti, dhe duke ua coptuar tokat e tyre. Tani është tradhti të luftojmë mes veti, sipas regjisë së fqinjëve tanë pushtues sllavo-grekë, të përgdhelurit e Rusisë dhe Europës, që naj bëri trojet tona copë e grim për ti shpërblyer klyshtë ardhacak të Rusis dhe grekët e ballkanit.
Kjo mortaja e zezë ka filluar tek shqiptaro-ilirët pas pushtimit të Ilirisë, dhe po gjallëron ende në trojet tona fatkeqësishtë, duke futë përqarje mes nesh mbi baza fetare! Kjo agoni e quajtur mortaj e zezë e përgjumjes tonë, i ka mbush 20 shekuj kohë e disa vite, pa ia trazuar qetësinë askush, në trojet tona!
Tani këtë përgjumje tonë 20 shekullore e disa vite, po bëjnë përpjekje ta fusin, edhe nëpër institucionet euktivo-mësimore të shqiptarëve, pëmes disa zëra kukovajkash, të derigjuar nga qarqe të ndryshme propagantistik antishqiptare, duke u thirrur në emër të drejtave dhe lirive të njeriut, pa menduar fare, se kemi edhe besime tjera fetar me simbolet e tyre të huja në nivel të Kosovës! I juaj, mësuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje