Te bejme dallimin mes sjelljeve tona te turpshme e sjelljeve krenare

12. 07. 2021
Kur i klasifikojme ne menyre racionale sjelljet e veprimet tona dhe i grupojme ato veqe e veqe, ne sjellje te cilat na shkaktojne dhimbje e turp dhe ne sjellje te cilat na shkaktojne kenaqesi e krenari, i hapim rruge vetit dhe i krijojm favore te bejme ndryshime te medha progresive gjate jetes, duke mos i perseritur sjelljet qe na shkaktojne turp e dhimbje.
Kure arrijme ti veqojme ato sjellje qe na sjellin dhimbje e turp, stagnim e shkatrrim, perqarje e urrejtje, divergjenca, mospajtime e ngatrrime mes nesh e kunder nesh si komb, duke vepruar sipas apetiteve te qarqeve te ndryshme anti shqiptare, do ti largojme sa më pare nga vetja ato sjellje qe na shkaktojne vetem dhimbje e turp para botes, duke i zavendesuar ato me sjellje e veprime qe shkaktojne kenaqesi, begati e krenari personale, familjare, shoqerore e kombtare.
Uroi te vetdijsohemi sa më pare per llojin e sjelljeve dhe veprimeve tona qe i bejme gjate jetes, duke mos i perseritur kurr sjelljet e bezdisshme qe na qojne drejte turpit para botes e para vetes dhe drejte dhimbjeve te medha! I juaj, mësuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje