Me shume merremi me tjeret edhe pse nje jete njeriu eshte pak te merremi me veteveten

18. 03. 2021
Menagjimi si e sa duhet dhe socializimi e humanizimi i motiveve, emocioneve, deshirave dhe qellimeve tona gjate jetes, eshte pak nje jete njeriu t`ia perkushtojme kesaje qeshtje modhore, permes te ciles e deshmojme nivelin e zhvillimit dhe persosjes sone si qenje te vetedijshme e te arsyshme shoqerore e njerezore.
Per ta bere kete veprim mese te domosdoshem, me pare na duhet te paisemi me njohuri, shprehi e shkathtesi te mjaftushme, te drejta, te verteta e reale rreth botes se motiveve, botes emocionale dhe rreth botes se deshirave e qellimeve tona, pa te cilat eshte e pamundeshme njohja e tyre.
Njohurite, shprehite, shkathtesite dhe menyra e mendimeve, bindjeve, besimeve, pikepamjeve e qendrimeve qe i posedojme rreth botes se motiveve, botes emocionale, botes se deshirave e rreth botes se qellimeve tona, pasqyrojne kjarte nivelin e zhvillimit, persosjes, socializimit, humanizimit dhe nivelin e moralit tone kombtar e njerezor.
Duhet kuptuar se, pa u marr me veteveten, perpiqemi kote te merremi me tjeret, sepse mosnjohja e vetevetes na pamundeson njohjen e drejte te botes se motiveve, emocioneve, deshirave, dhe qellimeve te tjereve. Per qudi, me shume merremi me tjeret sesa me veteveten, ne vend qe te ndodh e kunderta. I juaj, mesuesi Ise
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje