Pa potencial te majftushem intelektual e emocional veshtire e kemi te ecim perpara

18. 08. 2020

Nese nuk kemi potencial emocional e intelektual te mjaftushem t`i tolerojme dhembjet, humbjet, ngecjet dhe pengesat e ndryshme momentale gjate organizimit te proceseve jetesore dhe nuk kemi potencial intelektual e emocional te mjaftushem qe te mesojme prej dhembjeve, humbjeve, ngecjeve e pengesave momentale, nuk do te arrijme kurr ne cakun qe ia kemi vuar vetit si qellim e obligim jetesor, nuk do ti realizojme knaqshem deshirat e kerkesat tona qe na takojne gjate jetes.

Dhembjet, vuajtjet, pesimet, ngecjet e pengesat momentale qe na ndodhin gjate jetes, ne vetevete permbajne mesime e urti te medha per ne, te cilat qojne ne rritje më te shpejte te cilesise se jetes sone te mëpasme, nese i durojme dhe nuk i perfillim dhembjet e vuajtjet e qastit per shkak te renjeve, pesimeve, stagnimeve dhe pengesave momentale qe na ndodhin.

Modelet e vjetra te cilat i kemi te programuara ne kokat tona, te cilat na sjellin dhimbje, vuajtje e stagnim ne organizimin e proceseve te ndryshme jetesore, eshte e domosdoshme ti ndryshojme sa më pare ato dhe ti zavendesojme me modele te reja, te cilat u pergjigjen kerkesave tona dhe kerkesave te kohes.

Po ndodhi e kunderta, kemi pajtuar me vetedije apo pa te, me modelet te cilave u ka skaduar koha dhe nuk sjellin asgje te re, asgje produktive, asgje te dinjitetshme dhe asgje njerezore pos shkatrrim, stagnim, ngecje e pengesa per ne. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje