Permiresimi i mardhenjeve mes njerezve te botes dhe mes ne shqiptareve qone dhe nje hap mëtej standardet jetesore

11. 08. 2020

Perpos zotrimit te emocioneve, shendetit tone fizik, psikik, intelektual, moral, social dhe zotrimit financiar, nuk ka gje me te rendesishme e me te vlefshme sesa permiresimi i mardhenjeve tona mes njerezve te botes, mes familjareve, institucioneve te ndryshme, partive politike e besimeve fetare qe i posedojne shqiptaret, mes shtetitn dhe permiresimi i mardhenjeve ne nivel kombtar.

Nese mbetemi te izoluar, te perqar, te urrejtur e te hasmuar mes veti, qe nga individi e deri tek majat me te larta shtenore e kombetare, sukseset tona gjate jetes jane te pa arritshme dhe dukurite negative shkojne duke u perhap dhe duke u rrite ne trojet shqiptare dhe asgje qe e kemi paravetit nuk e ka vleren e vete siq duhet ta kete.

Asnjerit prej nesh dhe prej ketyre subjekteve ne fjale nuk i konvenon dhe nuk i flene ne hater te rriten, te zhvillohen e te jetojne si te vetmuar e te izoluar nga bota njerezore, sepse çdo gje e humb kuptimin e vete ne jete. Vetem i vdekuri mund ti perballoi vetmise. Te gjallet e kane te pamundeshme ket lloj ekzistence te vetmuar.

Pra siq po duket, qenka e domosdoshme per secilin prej nesh e subjeketeve te permendura me larte, qe te bejme perpjekje me kombengulesi, ti gjejme sekretet te cilat e mundesojne permiresimin e mardhenjeve tona mes njerezve, familjareve, institucioneve, perkatesive politike, e fetare, mes shtetit e kombit ne pergjithesi, duke premtuar secili sipas pergjegjesive qe kemi nje standard me te larte te mardhenjeve njerezore.

Nje standard më human, më social, më moral e më kombtar dhe nje standard me te larte te menyres se te jetuarit dhe vepruarit tone, duke nenkuptuar mardhenje te shendetshme, moral te shendetshem per te gjithe subjektet ne fjale, drejtesi te forte e te barabart per te gjithe, nje zhvillim te perbashket ekonomik sa me te larte, nje zhvillim humanitar e social te permasave më te mundeshme njerezore.

Nje arsim e shendetesi te standardeve bashkohore, nje force policore e ushtarake qe e mbron me dinjitet e me cdo kusht, vendin, rendin, ligjin, nderin e qytetareve dhe qe e mbrone nje imazh sa më te dinjitetshem kombetar ne raport me ate nderkombetar, duke i thene nje jo te madhe individualisht, familjarishte, institucionalishte, kolektivishte dhe kombetarisht korrupcionit, prostuticionit, amoralitetit, narkomanise, trafikimit me qenje njerezore, papunesise, varferise, tradhtise, shkaterrimit dhe keqperdorimit te pasurise kombetare dhe devalvimit te institucioneve tona te ndryshme shtenore e private.

Duke i thene nje jo te madhe perqarjes mes nesh mbi baza fetare, politike, regjionale, duke i thene nje jo te madhe urrejtjes, xhelozise, inateve personale, vellavrasjeve, shpiunazhes, propagandes se qarqeve te ndryshme antishqiptare e shum e shume veseve tjera te liga mes ne shqiptareve qe na dobsojne tej mase ekonomine, shendetesine, arsimin, drejtesine e shume fusha tjera jetike ne raport me tjeret, branda e jashte kufujeve tane.

Eshte ne menqurine tone individuale, familjare, kolektive, institucionale, politike, fetare kulturore, kombtare e shtetnore ti permirmiresojme sa më pare e sa më shume te jete e mundur mardhenjet tona mes njerezve ne nivel lokal, regjional, kombetar e nderkombetar. I juaj mesuesi Ise

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje