Duhet ti largojme nga truri sa më pare te jet e mundur kodimet e xhepurave te kësaj bote

 

15. 06. 2020

Nuk e kam ende te kjarte a i kam lejuar majftushem fëmijet e mi ti krijojne mendimet, besimet dhe bindjet e veta shpirterore dhe ti vejne ne diskutim e ne pikepyetje xhepurat e kesaje bote qe ua kam imponuar une e faktor te shumte nga rrethi, siq me jane imponuar edhe mua nga prinderit e mije, rrethi e faktore te shumte imponus te xhepurave te kesasje bote, prej te cilave edhe sot nuk po mundem te lirohem sa e si duhet prej tyre.

Te besh jete sipas xhepurave te kesaje bote ke pajtuar me rregullat e programuara ne koke, te cilave u ka skaduar koha shumices prej tyre dhe nuk premtojne jete te lumtur e me dinjitet. Eshte zotesi e jona qe na takon, ta gjejme veten duke i rrefuzuar xhepurat qe nau kane impunuar gjate jetes.

Mardhenjet tona, kariera, qellimet, mendimet, bindjet e besimet shpirterore qe i posedojme, do te detyrohemi ti ndryshojme atehere kure e kuptojme se shumica prej tyre nuk kane qene fryt i marrjes se vendimeve tona te cilat vete nuk i kemi zgjedhe, por na jan instaluar piratisht.

Per ta riprogramuar trurin tone qe te lirohemi nga instalimi i programimeve qe nuk premtojne dinjitet, efektivitet e lumturi ne jete per kohen te cilen po e jetojme, duhet ti shembim sa më parë ato, permes ndryshimit tone sistematik , duke i instaluar programimet e reja, qe i shkojne pershtati deshires, vullnetit dhe pasionit tone per te bere jete te natyrshme, te dinjitetshme, te lumtur dhe te pavarur nga xhepurat e kesaje jete, qe nau kane fute brenda mendimeve, bindjeve e besimeve tona piratishte. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje