Njerzit pa identitet e dinjitet, pos identitetit trupor dhe kenaqesive personale instiktive, jane te rrezikshem per shoqerine tone

4. 06. 2020

Identiteti  dhe dinjiteti yne, jane ndjeshmeria kujte i perkasim. Njerzit pa dinjitet e identitet te percaktuar nuk posedojne ndjenja te perkatesise se identitetit e dinjitetit si bir e bij e dikujte, si vella e moter, si nip e mese, si xhaxha, si dajalok,, si prind, gjysh e gjyshe, si shok e mik i dikujt. Si partner, partnere, si bashkshort, bashkshorte, si profesionist i nje fushe shkencore, filozofike, kulturore, historike, arsimore, ekonomike, shendetesore , juridike, politike, fetare e kombtare.

Dinjiteti dhe keto identitete na bejne ta ndjejme perkatesine tone te identitetit , ta ndjejme nivelin e perkatesive qe e posedojme, nivelin e punes per ta arsyetuar veteveten rreth perkatesive tona dhe rreth perkatesise se dinjitetit dhe identitetit tone personal, si trup fizik, emocional, social, intelektual, human, moral, kombtar e njerzor mes atyre dinjiteteve e identiteteve perkatese.

Dinjiteti dhe te gjitha ndjeshmerite e identiteteve tona, pasqyrojne mënyren, permbajtjen dhe nivelin unik te identitetit personal perkates. Menyra më tragjike per ne, eshte moskuptueshmeria dhe mosndjeshmeria e dinjitetit dhe identitetit tone personal, se kush jemi mes atyre perkatesive identike qe u perkasim.

A jemi dinjitet e identitet vetem trupor e instiktiv apo jemi dinjitet e identitet vetem shpirteror, emocional, intelektual, profesional, moral, social, kombtar e njerezor dhe dinjitet e  identitet i komletuar i perkatesive tjera qe u takojme.
Njerezit pa dinjitet e identitet nuk posedojne ndjeshmeri personale ne radhe te pare dhe ndjeshmeri profesionale, familjare, farefisnore, kolegiale, miqesore, e komtare, pos ndjeshmerise se kenaqesive trupore e instiktive. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje