Eshte jashtzakonisht e demshme dhe poshtruse varshmeria e veprimeve tona nga miratimi i tjereve

2. 06. 2020

Sa po ta kuptojme se varshmëria e veprimeve tona nga miratimi i tjereve, më teper eshte e dëmshme sesa e dobishme per ne, tek atëher jemi te gatshem ta mposhtim varshmerine tone te veprimeve nga miratimi i tjereve dhe nga gjesendet.

Per çfare dolloj varshmerie te veprimeve tona nga miratimi i tjereve e nga gjesendet, nevoitet te vetdisohemi dhe ta kuptojme, se më shume humbim sesa fitojme, qe ta marrim inisitive per mposhtjen e varshmerise tone nga menyra e miratimit prej tjereve dhe nga gjesendet.

Per ta mposhtur varshmerin e miratimit te veprimeve tona nga tjeret dhe nga gjesendet, më parë eshte e nevojshme ta njohim, ta duam dhe ta respektojme mjaftushem veteveten dhe varshmerin tone ta zavendesojm me pavaresine e ndervaresine nga gjesendet e ndryshme dhe nga te tjeret.

Atehere kure e kuptojme se vashmeria e veprimeve tona nga te ngrenit e tepert, nga pirja e duhanit, alkoholit, pijeve narkotike dhe nga veprimet amorale e veprime tjera te varura dhe destruktive, qe na sjellin më shume deme e dhimbje afatgjata, se sa kenaqesi afatshkurtera, do te distancohemi dhe pavarsohemi nga perdorimi abuziv i tyre.

Po ashtu, sapo ta kuptojme varshmerine e veprimeve tona nga miratimi i shokeve qe i kemi, miqeve, nga miratimi i politikes se kohes, nga miratimi i aktereve te politikes ne fjale dhe rrethit ku jetojme, qe nuk jane parimisht te dobishme per pavarshmerine dhe ndervashmerine tone, do te nderrojme qasje dhe do ti largohemi tersisht vershmerise nga ata, ne favor te pavarshmerise dhe ndervarshmerise me ta. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje