Injoranca po e shkaterron perspektiven e shqipetareve

Edhe metej disa te vetquajtur intelektual, poet e shkrimtare, filozof e dijetare, se bashku me pushtetar e qeveritare, po shfaqin tendenca qe mesimdhenesit ta mbajne koken ulur dhe te pajtojne me statusin e tyre perqmues.

Edhe pse shoferet e pushtetareve, qeveritareve, parlamentareve e zyrtareve nen ombrellen e hierarkise te oborrit shtetnor, qe mbajne kravata injorantesh, jane te privilegjuar dhjetahere më shume se sa mesimdhenesit tane, e mos te flasim per qeveritaret e zyrtaret e ndryshem te hierarkise shtetnore.

Ata stimulohen permes benificioneve te ndryshme, honorareve e meditjeve, stimulohen me dy, tri e më shume vende pune te uzorpuara padrejtesisht dhe pa kurrfar merite e pa kurrfar pergatitje profesionale per vendet e punes, duke shkelur me dy kembet mbi ligjin dhe rregulloren e punesimit.

Mësuesit shqiptar fatkeqesisht ne mesin e kesaje anarhije qe e ka perfshire arsimin, sikur lemite tjera shoqerore, po e shiqojne veten te pafuqishëm per ta ndryshuar gjendjen e arsimit dhe statusin e tyre ne favor te arsimit dhe ne favor te tyre, duke veshtruar se si injoranca e pushtetareve po i shkatërron, qerdhet, entet parashkollore, shkollat fillore e te mesme dhe univerzitetet.

Injoranca e pushtetareve po e shkaterron shtetin, ekonomine, drejtesine, shendetesine, kulturen, shkencen, edukaten, diturine dhe perspektiven e mesidhenesve, si misionar te edukimit dhe arsimit te gjeneratave te reja. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje