Shume kush prej neve maskohemi te behemi ata qe nuk jemi

Sa e sa vuajtje na ndodhin gjate jetes, per shkak te perpjekjeve tona kembngulese, te behemi ata qe nuk jemi duke maskuar natyren tone personale. Nese vetdisohemi se perpjekjet tona jone te mundimshme, artificiale dhe nuk na sjellin kurrfar frytesh gjate jetes, fillojme ta adhurojme veten ashtu s’iqe jemi dhe nuk kemi nevoje te bejme perpjekje per ti emituar tjeret apo ta veshim masken e tyre. Sa ma herehet qe ta kuptojme kete, largohemi prej nje jete plot halle e brenga, e nisemi drejt nje jete te lumtur.Mos pranimi i vetes ashtu siq jemi, shkakton tendosje emocionale duke bartur mbi vete barren e rende artificiale, qe te personifikohemi me personin qe nuk jemi dhe nuk mund te behemi. Kjo barre e rende artificiale per shume ke,eshte burim i pashterrshem i neurozave,psikozave dhe streseve te medha, mbushur perplote hidherime, zemerime, urrejtje dhe gjelozi, per shkak qe nuk mund te arrijme aty ku kemi planifikuar. Veprimet e panatyrshme ne kundershtim me veten tone , na bejne te ndjehemi keqe per dite e me shume sepse jetes tone nuk i mbetet kurrfar kuptimi dhe shtegdalje, duke ia mbyllur te gjitha rruget vetes, perpos rruges e cila shum ke e ka quar deri te akti i vetvrasjes. Sa perpjekjet i bejme te behemi te bukur, intelegjent, te veshur, te pasur, dhe te zotet si tjeret, por ne jemi ata qe jemi, e nuk munde te behemi kurre si tjeret. Eshte problem i madh te kemi pune me ata, qe shtiren se jane te atille cfare nuk jane.Mjerisht shume te tille ka, qe maskohen duke e pershtatur masken sipas imagjinates se tyre te planifikuar, kurse ne realitet jane krejte diqka tjeter. Nje grup i te maskuarve emiton te tjeret sepse dojne te behen si ata e nuk munden, por i sjellin deme vetes se tyre, duke deshiruar te behen ata qe nuk jane, dhe duke harruar veten se cfare jane. Kurse grupi tjeter i te maskuarve, behen se i emitojne sjelljet e veprat e mira te tjerve, qe ti maskojne veprat e liga dhe kriminale te tyre. Te maskuarit edhe pse i sjellin deme te medha tjerve dhe mesit ku jetojne, ne fund te fundit, denimin me te madh jetsore e marrin vet.Ket duhet ta dime secili.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje