Pse na mallkoi e po na mallkon historia

Sepse mbetem “shqiptar” pa ndryshuar per te miren tone, edhe Shqiperia mbete “Shqiperi” me troje, kembe e duar te amputuar pa zemer, pa shpirte e pa mend, per qeshtjen kombetare, mire e drejte me menduar! ” Sepse Shqiperia ndahej e copetohej panderprerje, epoke pas epoke: nga principatat ilire ne principata arberore, nga pashalleqet shqiptare ne vilajete turke dhe nga vilajetet turke ne banovina, obllaste dhe pokrajina sllave!”
Ndarje e ndarje zinxhirore, coptime e vetem coptime, burgosje, shperngulje, vrasje, dhunime e vetem poshtrime, por kurre bashkim, mirekuptim, bashkpunim e rehjatij ne lirij, nuk pat per nenen tone Shqiperi! ” Mallkim, mallkim dhe prape mallkim! Perçarje, perçarje dhe vetem perçarje! Roberi, roberi dhe perseri roberi”, ne mes te perdreqmes bote e njerezi!
“Pse na mallkoi e po na mallkon historia? Pse? Pse?
Sepse…! Sepse…..!
Pse, na ndoqi fati i zi ne vazhdimesi, neper te padrejten histori, ne pafundesi?!
O Zot! O djall! O shqiptar! A ka fund kjo marrezi”, ne trojet e mames sone Shqiperi?!
Mallkim, mallkim dhe prape mallkim! Perçarje, perçarje dhe vetem perçarje! Roberi, roberi dhe perseri roberi!”. Çfar po ndodh me ty oi nena jone Shqiperi, neper shekuj e neper histori, ne mes te perdreqmes bote e njerezi?! Lexusi im i dashur, askush nuk na ka mallkuar ma shume, s`eq e kemi mallkuar dhe po e mallkojme veten, permes instiktit te vdekjes, qe po e ngulfate instiktin e jetes dhe naj ka ngulite kthetrat ne trupin, ne gjakun, ne shpirtin e ne trurin tone, mes te cilit po qendron kembekryq i ulur per fatkeqesi te matejshme, ne trojet e nenes sone Shqiperi dhe ne te malkuarat trojet tjera me shqiptari! I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje