Marrja e vendimeve te pandergjegjeshme kushton shume shtrejte

“Nuk njoh fakt më inkurajues se sa aftësia e padiskutushme e njeriut, për ta ngritur jetën me përpjekje të ndërgjegjshme”- Henry David. Ne mesin tone kombetar e politik, ka mjaftë te tillë, qe nuk marrin vendime në menyre të ndergjegjegjshme e as te pergjegjshme. Veprimi i tyre ne kete menyrë, po i sjelle vendit shkaterrim, ngecje, izolim total, varferi, ikje e te rinjeve tane nga atedheu, ne mungese totale te perspektives, duke i shkaktuar kombit perqarje, ngaterresa fatale e te disfavorshme mes fqinjeve tane pushtues, duke shkaktuar edhe befasira para nderkombetareve e para botes, me sjellje te pa ndergjegjegjshme dhe te papergjegjshme, kunder interesave tona te perbashkta kombtare. Për keto sjellje, çmimin ma te larte po e paguajme ne si komb, fatkeqesishte!.
Lexusi im i dashur, eshte ne nderin tone e te pasardhesve tane, qe vendimet te cilat i marrim gjate jetes, ta kene nivelin e duhur te ndergjegjesimit, pergjegjesise dhe ndjeshmerise morale, humane e kombtare, te mos e paguajme shtrejte vete e pasardhesit tane, haraqin e gabimeve tona gjate jetes. I juaj, mesusi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje