Është shume inkurajuse aftesia e njeriut ta ngris veten e jeten me perpjekje te ndergjegjeshme

Ka njerze qe shumicen e vendimeve te tyre i marrin ne menyre te pandergjegjesuar, te nxituar e te papergatitur si duhet, per ta jetesuar qellimin per te cilin marrin vendim ta realizojne. Marrja e menyres se tille te vendimeve e paguan shume shtrejte qmimin e jetes se tyre, duke kaluar perplot befasira, vuajtje e shqetesime, per shkak te vendimeve te marrura gabimisht, me nxitim dhe te papergatitur si duhet per vendimet e marrura.
Njerezit e tille hudhen ne lumin e jetes, pa vendosur ma pare mire e kjarte, se ku do te dalin e deriku do te shkojne, pse po hyjne dhe a mund te dalin. Sjellja ne kete menyre i bene ata te zihen ngushte nga gracka te ndryshme, qe ua sjelle jeta.
Kjo menyre e te jetuarit dhe vepruarit drejtohet nga ambienti, jo nga vendimet e marrura dhe perpjekjet e ndergjegjeshme.
Shkaku i kesaje menyre te jetuarit dhe vepruarit pason, ndjeshmeria e humbjes se kontrollit jetesore, manifestimi ramjes emocionale, shqetesime te ndryshme, brengosje, destabilizim. Pason çrregullimi i shendetit fizik, psikik, intelektual, social, moral e kombetar, pason edhe destabilizimi i raporteve dhe prishja e atmosferes mes antareve te familjes.
Ne te kunderten, aftesia e njerezve qe e ngrisin statusin jetesor dhe veten, permes perpjekjeve dhe marrjes se vendimeve ne menyre te ndergjegjeshme, eshte shume inkurajuse, premtuse dhe e suksesshme, per t`i quar perpara proceset jetesore.
Ata qe mbeshteten ne perpjekjet dhe marrjen e vendimeve ne menyre te ndergjegjeshme, nuk i lejojne vetit ne asnje menyre programimet e se kaluares t`ua kontrollojne mendimet, perpjekjet dhe vendimet e tyre , qe i marrin ne te tashmen.
Lexusi im i dashur, nese nuk deshiron te zihesh ngushte me grackat e ndryshme te jetes, mos u hudhe ne lumin e saje, pa vendosur më pare ne menyre te ndergjegjeshme, se ku po don me dale, deriku ke vendosur me shku dhe a mundesh apo jo me ia arrite qellimit qe e synon. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje