Çka duhet adhuruar, perkrahur dhe mbrojtur e çka jo

Menquria ma e madhe e njeriut eshte te kuptoi drejte se çka duhet adhuruar, perkrahur dhe mberojtur e çka jo. Mes gjykimeve pozitive e negative, shpehere bijme viktime e gjykimeve jo te drejta nen ndikimin e interesave personale, bindjeve te ndryshme ideologjike, partiake, fetare, perkatesive grupore, familjare, farefisnore, miqesore, kolegiale e regjionale.
Nga keto ndikime, nese nuk jemi te kujdesshem e korrekt dhe nese e kemi nivelin e ulte te ndergjegjesimit, shpehere e adhurojme ate qe duhet urrejtur dhe e urrejme ate qe duhet adhuruar, duke i zavendesuar vlerat me antivlera.
Kure antivlerat ua zene vendin vlerave, pason medoemos ngecja, degradimi dhe dedvalvimi personal, familjar, partiak, fetar, ideologjik, profesional, shkencor, politik, shtetnor e kombetar.
Lexuesi im i dashur, virtyti me i madh njerezor eshte, kur dijme ti dallojm vlerat prej antivlerave, tradhtaret prej kombetareve, dinaket, ciniket dhe injorantet prej te sinqerteve, te drejteve e te ndershmeve. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje