Dashuri vellazerore mes shqiptareve apo e kunderta

Isa Thaçi
13 Mars 2016 në 8:18 PD •

Abeli dhe Kaini, dy vellezer mes veti me veprimin e tyre, ia kujtojne botes njerzore, se sa vellezer jane e sa duhen mes veti njerezimi!
Edhe pse ka perjashtime ne kete konstatim, gati se e pergjithshmja karakterizohet me ate qe ia rikujton kesaj bote Abeli e Kaini, te cilet i joshi instikti i vdekjes kunder jetes se njeri tjetrit.

I pa shmangshem eshte instikti i jetes dhe i vdekjes ne keto rrethana. Keto dy instikte veprojne ne kahe kunderthenese, njerin e terheqe jeta e tjetrin vdekja, derisa te perfundon jeta.

Sikur ti kuptonim drejte keto instikte ne shqiptaret se kah anojne dhe kah na qojne ato, me siguri do ta gjenim nje mes më njerezor, më racional e më social, per ta bere jeten.

Menquria e te jeturit sa më racionalisht eshte mes i arte. Iracionalja, grabittja, mosngopshmeria dhe yryshi kunder njeri tjetrit, i terheq ata qe udhehiqen më shume nga instikti i vdekjes e jo nga instikti i jetes. Po ne shqiptareve po na udheheq më shume instikti i jetes apo i vdekjes dhe vetshkaterrimit?! I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje