Pse kjo heshtje mortore e akademikeve, intelektualeve dhe misionareve shqiptare te paqes para kesaje gjendje te rrezikshme qe po i kanoset shqiptareve

Kjo gjendje momentale shume e tensionushme qe barte me vete rreziqe te medha per shqiptaret ne ballkan, e shkaktuar nga kasta politike shqiptare andej e ketej kufijeve qe i kemi ne balle dhe kjo heshtje mortore e befasishme dhe e pakuptushme e akademikeve, intelektualeve dhe misionareve shqiptar te paqes, eshte e bafasishme dhe e turpshme , edhe pse shqiptaret posedojne me gjashte Akademi te Shkencave dhe Arteve dhe me shume institute hulumtuse shkencore ne fusha te ndryshme kulturore, historike, politike , ekonomike e gjuhsore, si:

Akademia Shqiptare e Shkences dhe Arteve ne Shqiperi, Akademia Shqiptaro-Amerikane e Shkences dhe Arteve ne Tirane, Akademia e Shkences dhe Arteve ne Kosove, Akademia Shqiptaro- Amerikane e Shkences dhe Arteve ne Prishtine, Akademia Shqiptaro-Amerikane e Shkences dhe Arteve ne Shkup dhe Akademia Shqiptaro- Amerikane e Shkences dhe Arteve ne New York, me Presidentin e saj Akademik , prof. Dr. Skender Kodren, Ph, D, vellai i madh i shqiptareve qe u ka ndihmuar atyre te themelohen tri Akademi Shqiptaro-Amerikane te Shkences dhe Arteve ne ballkan, si ne Tirane, Prishtine dhe ne Shkup, fale inisiatves dhe perpjekjeve titanike te tij, si nje personalitetit i njohur poliendrik dhe i deshmuar si kontribus i madh i shkences , arsimit e edukimit te gjeneratave, kontribus i humanizmit ne veper, kontribus i sherimit te njerzeve te traumatizuar nga lufta dhe kontribus i rralle ne mesin e intelektualeve dhe akademikeve shqiptare per zgjidhjen e qeshtjes kombtare shqiptare dhe problemeve te ndryshme te tyre.

Nuk mund te arsyetohet me asnje argumengt perpos me argumentin e turpit heshtja mortore dhe indifirenca momentale e akademikeve, intelektualeve dhe misionareve shqiptar te paqes, qe u permenden më larte, para kesaje gjendje tensionuse perplote me rreziqe per shqiptaret ne ballkan, andej e ketej kufijeve.

Nuk mund te arsyetohet me asnje argoment kjo heshtje mortore, pos me argumentin qe keta burra e dai te shkences e kultures, jane te zene shume dhe te preokupuar me ngritjen e kultit te tyre dhe mbrojtjen e interesave te ulta personale.

Ne kete gjendje te turpshme qe kane ra akademiket, intelektualet dhe misionaret paqesor te shqiptareve, me heshtjen e tyre mortore, e cila nuk arsyetohet me asgje, sipas mendimit tim personal, nuk bene pjese ne mesin e tyre prof, Dr. Akademik Skender Kodra, i cili eshte deshmuar ne veper si shkenctar, si humanist, si pedagog, si liridashes dhe si kontributdhenes i vçante per zgjidhjen e qeshtjes kombtare dhe problemeve te ndryshme mes shqiptareve, po ashtu nuk bene pjese ne kete gjendje as Akademia Shqiptaro-Amerikane e Shkences dhe Arteve me Seli ne New York, President i seciles eshte Akademik Kodra. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje