Plani i fsheht i Serbisë për kolonizimin e veriut të Kosovës, me banda kriminale serbe

9. 11. 2022
Janë të njohur me këtë qështje apo jo, ambasadori amerikan Hill në Beograd, ambasadori amerikan në Kosovë, Borell e Lajçak përfaqësues europian në dialog mes Kosovës e Serbisë dhe Eskobar përfaqësues i Amerikës për këtë qështje, që po i krijojnë vazhdimishtë presion Kosovës tia plotësoi kërkesat Serbisë, edhe përkundër kolonizimit sistematik të veriut të Kosovës, siq është kolonizuar ajo edhe më parë pas pushtimit të saj nga ana e Serbisë, me kolonë serb e malazez, poashtu edhe tani, që nga fillimi i luftrave në slloveni, Kroaci, Bosnjë e Hercegovinë, e në Kosovë dhe që 23 vite me radhë, pas çlirimit të Kosovës?
A janë të njohur akterët në fjalë, se shqiptarëve të veriut të Kosovës nuk po u lejohet të kthehen nëpër shtëpitë e veta, nga bandat kriminale në krye me listën serbska, që 23 vite pas çlirimit të Kosovës nga UÇK dhe NATO, të manipuluar nga krimineli Vuçiq, president i Serbis kriminale, që bëri gjenocidë të paparë ndaj shqiptarëve të Kosovës, që vrau afër 15 mijë gra e fëmij dhe qytetar të pafajshëm të moshave të ndryshme dhe dhunoi mbi 20 mijë femra shqiptare përmes bandave kriminale policore dhe ushtarake serbe.
Ky kolonizim është bërë dhe po bëhet para syve të KFORIT dhe policisë së Euleksit, Fatkqësishtë! Kurse akterët në fjalë heshtin së bashku me policinë, prokurorin, thua se nuk po ndodh asgjë në pjesën veriore të Kosovës nga ana e Serbisë kriminale, gjithnjë duke i dhën presion qverisë dhe presidncës së Kosovës, për ti plotësuar kërkesat kriminale të sajë, e cila është pro Rusisë e kundër Europës dhe kundër SHBA-s.
Veriu i Kosovës, edhe pas 23 viteve që ka pushuar lufta mes Kosovës e Serbisë, ka mbetë jashtë kontrollit të organeve shtetnore të Kosovës, nën kontrrollin e strukturave paralele të bandave kriminale serbe, të manipuluara dhe të derigjuara nga regjimi kriminal i pushtetit serb nën udhëheqjen e kriminelit Aleksandër Vuçiq, para syve të KFORIT dhe EULEKSIT, të cilët po heshtin dhe po i tolerojnë sjelljet kriminale, në atë pjesë që ka mbetë në mëshirën e kriminlëve serb. Një gjë të tillë nuk e toleron KFORI e as EULEKSI në raport me shqiptarët, të cilët janë vrar nga bëndat serbe para syve të kforit dhjeta e dhjeta shqiptar, pas çlirimit të Kosovës.
Strukturat paralele në fjaë udhëheqin me kulturën, arsimin, shëndetësin, gjykatat, administratën civile, duke e amortizuar tërsisht atje pushtetin qendror të Kosovës dhe duke krijuar rezistencë që mos të kthehen shqiptarët nëpër shtëpitë e veta në veri të Kosovës! Është kjo drejtësi, barazi, humanizëm për Kosovën e për shqiptarët nga ana e KFORIT, EULEKSIT dhe miqëve tanë ndërkombtar…?!
Janë të njohur apo jo opozitarët kokëkrisur të Kosovës, e shqiptarët në përgjithësi, janë të njohur KFORI, EULEKSI, ambasadori amerikan Hill në Beograd, ambasadori amerikan në Kosovë, Borell e Lajçak përfaqësues europian në dialog mes Kosovës e Serbisë dhe Eskobar përfaqësues i Amerikës për qështjet dialoguse, rreth rrjetit të rrezikshëm të funksionimit të strukturave dhe bandave kriminale serbe?
Të cilat gjëja se u inkuadruan në strukturat legale udhëheqëse të shtetit të Kosovës, duke e lujtë lojën e djallit, që të maskojnë veprimtarinë kriminale të tyre rreth kolonizimit të Kosovës me kolon kriminel e banda kriminale serbësh, të ardhur nga viset e ndryshme serbo-jugosllave që të shpëtojnë pau ndeshkuar për krimet e veta që i kanë shkaktuar nëpër lufta që ndodhën në Slloveni, Kroaci, Bosnjë e Hercegovinë dhe në Kosovë, me synimin kriminal që ti pengojnë shqiptarët të kthehen nëpër shtëpitë e veta, për tu krijuar favore kolonëve kriminel serb në dëm të shqiptarëve të Kosovës verior, edhe sotë e kësaj dite… ?!
A veproi si duhet apo jo KFORI, UNMIKU dhe EULEKSI për sigurinë e lëvizjes dhe ekzistencën jetësore në mënyrë të barabart për të gjithë qytetarët që jetonin atje apo e bëri sigurinë dhe mbrojtjen enkas vetëm për qytetarët serb, edhe ashtu të privilegjuar tej mase me kushtetutën e Ahtisarit, ku në këto privilegje janë përfshirë edhe bandat kriminale, të ardhur si kolon nga viset e ndryshme të serbo-jugosllavis dhe si kriminel lufte, të cilët i formuan strukturat paralel kriminale kundër pushtetit qendror të Kosovës, në kundërshtim të njohjes së shtetit të saj…?!
Ky kolonizim sistematik i tanishëm bëhej para syve të UNMIKUT, KFORIT, EULEKSIT, para syve të Europës, Amerikës dhe botës mbarë, të cilët e heshtnin këtë qështje kriminale nga mbeturinat serbe ardhacakë në Kosovë, me synimin e kolonizimit të saj, sipas direktivave të Serbisë, kriminelit Millosheviqi dhe pasardhësit të tij kriminelit Vuçiq .
Dëshmi e kësaj që u tha më lartë është ndertimi i banesave në Kodrën e Diellit pranë Mitrovicës dhe në Zveqan, për ardhacakët kolonist e banditë të luftëtrave, të cilët i kanë të lyera duartë me gjakun e njerëzve të pafajshëm gjatë luftës në Kroaci, Bosnjë e Hercegovinë dhe në Kosovë.
Kjo strukturë kriminale ka shkaktuar rrënoja masive me shtëpitë e shqiptarëve dhe i kanë penguar ata dhe po i pengojnë edhe sotë e kësaj dite që të kthehen në shtëpitë e veta dhe ti rindërtojnë atë për banim e për jetesë në to, që tua mundësojnë sa më shumë bandave serbe për ta kolonizuar masivishtë veriun e Kosovës e pastaj për tia impotuar këtë pjesë asaj nga ana e Serbisë fashiste.
Po kështu ka ndodhë edhe me shkollat shqipe në atë pjesë duke i penguar nxënësit shqiptar që të kthehen nëpër shkollat e veta dhe ta vazhdojnë mësimin normalishtë si qytetarët serb dhe si bandat ardhacake në këtë pjesë të Kosovës veriore, të cilëve u ndërtohen shkolla e shtipi pa lejen e pushtetit qendror të Kosovëes. Po kështu ka ndodhur edhe me bizneset e shqiptarëve dhe ndermarrjet e ndryshme punuse duke ua konfiskuar atyre për favore të ardhacakëve serb, bandit të luftës.
Edhe Trepça, edhe Liqeni I Ujmanit janë ndarë në dy pjesë, sikur Mitrovica në dy komuna, atë të veriut të cilën e udhëheqin bandat serbe, që tu sherbejnë kolonëve serbë dhe bondave kriminale, të formuar në struktura paralele kundër shtetit të Kosovës dhe kundër shqiptarëve dhe trojeve të tyre dhe atë të jugut që e udhëheqin shqiptarët dhe pakicat tjera jo serbe të Kosovës.
Reformat agrare dhe kolonizimi i Kosovës në tërsi me kolonë serb e malazez, pas pushtimit të sajë nga Serbia dhe kolonizimi i veriut të Kosovës sotë, kishin dhe kanë për qëllim rrëmbimin e trojeve shqiptare, humbjen e gjurmëve kulturore, historike e arkeologjike të tyre, që të justifikohen tokat, arat, malet e livadhet e shqiptarëve si prona serbe. I juaj mësuesi Isë

Postuar

nga

Etiketa:

Komente

Lini një Përgjigje