PASQYRE IDENTITETI

Identiteti personal pasqyrohet permes mendimeve, sjelljeve dhe veprave qe i bejme gjate jetes.
Veprat qe i bejme gjate jetes jane me vlere e pa te, jane kriminale e njerezore, jane atedhetare e tradhtare, jane te moralshme e amorale, egoiste e altruiste, te menqura e te budallme, largpamese e shkurtpamese, qe shperndajne rreze diturije dhe erresire, dashuri e urrejtje, mirekuptim e keqkuptim, fatkeqesi e admirim.
Te gjitha keto cilesi e pasqyrojne identitetin tone individual, i cili dallon prej identitetit individual te tjereve.
Ky identitet varet nga baza trasheguese, nga ndikimi i shume faktoreve te rrethit shoqeror, duke u nise nga familja, shkolla, institucionet e ndryshme shoqerore e private, mjetet e informacionit, literatura dhe bashkpunimi me grupe te ndryshme.
Lexusi im i dashur, eshte mire te kemi kujdese te shtuar se, me cilin identitet po identifikohemi dhe po i apim perparesi gjate jetes. Sa ma shume te kemi identitet me vlera njerezore e jo te kunderten e saje, aqe ma shume jemi te pranushem ne mesin e tjereve. I juaj, mesuesi Isë


Postuar

nga

Etiketa:

Komente

Lini një Përgjigje